C1OC - CityBugClub - Citroen C1, Peugeot 107, 108 & Toyota Aygo Owners Club. (Discount code for CityBugStore: C1OC)

It is currently Tue Jan 23, 2018 6:48 pm

All times are UTC [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 26 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3
Author Message
PostPosted: Thu Jun 22, 2017 5:06 pm 
Offline
Area Rep
User avatar

Joined: Wed Apr 27, 2011 8:31 pm
Posts: 4445
Location: Motherwell
Drives: Citroën C1
Reedy wrote:
Will an older ecu work in a newer bug?

Gota be worth a try?

Sent from my E6653 using Tapatalk



did you not fit a new 2012+ engine to yours when you did your swap?

_________________
John - Mechanical Guru :ugeek:
Scottish Area Rep
Citroën C1 and Honda Civic Type-S GT


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Jun 22, 2017 5:18 pm 
Offline
Administrator
User avatar

Joined: Mon May 17, 2010 10:33 pm
Posts: 15512
Location: Wiltshire
Drives: Ice cream van
Yeah and the loom is different but used the old ecu and it's fine

Sent from my E6653 using Tapatalk

_________________
C1OC Administrator


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Jun 22, 2017 5:26 pm 
Offline
Area Rep
User avatar

Joined: Wed Apr 27, 2011 8:31 pm
Posts: 4445
Location: Motherwell
Drives: Citroën C1
then i see no issue with just replacing the ECU then on a Euro5 spec then

_________________
John - Mechanical Guru :ugeek:
Scottish Area Rep
Citroën C1 and Honda Civic Type-S GT


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Jun 23, 2017 5:48 pm 
Offline

Joined: Thu Nov 05, 2015 3:16 pm
Posts: 9
Location: Tyne and Wear
Drives: 2014 C1, Flair
Swifty wrote:
I have 2010 and 2011 C1's. They are the £20 tax jobs. The 2012 facelift and the new ones were £0 tax due to 99kg emissions. I also have an 09 Fiat 500-when they made the newer one to comply with euro 5 regs (2014)the power was so reduced that they couldn't get up hills-Big watchdog programme about it. I wonder if the same thing has happened here as my older C1's don't have this issue
Mind you, this is the first post i have seen regarding this problem!


This is not the same sort of problem that I am having. After the initial dip in power everything then works as expected. Good acceleration, max speed and pulling power all feel normal and IMHO better than my previous 2008 C1.

Regards


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Jun 23, 2017 5:54 pm 
Offline

Joined: Thu Nov 05, 2015 3:16 pm
Posts: 9
Location: Tyne and Wear
Drives: 2014 C1, Flair
Just as a matter of interest, has anyone who has come across this dip in engine power had any success in finding a solution.
For example, remapping engine, fitting older ECU etc.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Jul 30, 2017 5:30 pm 
Offline
Full Member
User avatar

Joined: Sun Aug 30, 2015 9:47 pm
Posts: 213
Location: UK,Norfolk
Drives: MK7 fiesta metal
I drove a 2017 C3 1.2 puretech for a month it did exactly the same thing with the dip in power, very frustrating when trying to quickly pull out of junctions, my old 107 never did this, my guess would be its torque limiting by the ecu.

_________________
2012 Ford Fiesta metal edition
* Superchips Remap
* Pumaspeed induction hose and Pipercross filter


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 26 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3

All times are UTC [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group